Bewust Bevallen

Het moederschap is één van de meest bijzondere ervaringen in je leven

Het begint met de geboorte van je wondertje.

Tenminste dat is hoe jij je het voorstelt anderzijds vind je het spannend of ben je misschien wel angstig voor de bevalling. Laat mij je helpen!

In this journey, many of the decisions you are going to make can be a huge impact on your lives and that of your baby.  Birth is lifechanging

De natuur heeft het lichaam van de vrouw voor bevallen ontworpen en je lichaam weet wat het moet doen. Wat is er mooier dan dat lichaam en geest samenwerken als een team. Zodat je een ontspannen en bevredigende bevalling tegemoet kunt zien?

Ontdek je innerlijke kracht. Wees niet bang, vertrouw op je zelf. Je maakt keuzes op basis van kennis en overtuigingen. Je vertrouwt op je lichaam en het proces van geboorte.

Hoe ik dit weet!

Ik werk inmiddels 15 jaar in de geboortezorg. Als ik assisteer bij een bevalling dan kan ik meteen zien of de vrouw zich voorbereid heeft op de bevalling.  Of ze een cursus heeft gevolgd of op een andere manier informatie heeft verzameld. Wanneer een vrouw weet hoe een geboorteproces verloopt en daarnaast ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen weet toe te passen. 

Dan zie je het vertrouwen en de overgave.

Ik heb de omschakeling gezien wanneer vrouwen vertrouwen hebben in hun lichaam. De innerlijke kracht en overtuiging die dan vrijkomt.  Ik zie hun mooie overgang naar het moederschap wanneer ze een ontspannen en comfortabele bevalling hebben gehad. 

Dit zijn levensgebeurtenissen die heel waardevol zijn voor de rest van je leven.

Je verdient het om dit avontuur met vertrouwen en overtuiging van je eigen vermogen aan te gaan

Wat houdt de zwangerschapscursus "Bewust bevallen"in?

Gedurende 5 weken begeleid ik je door het hele proces van bevallen zodat jij je kan voorbereiden op een bevalling waar je moet een goed gevoel op terug kan kijken. 

Ik bereid je niet alleen voor op je geboorte, maar ook op de periode na de bevalling. In deze periode komt er veel op je af  en veel vrouwen raken overweldigd. De postpartum periode is een  periode, die een fysieke en mentale achtbaan kan zijn.

Ik help je voorbereiden in je reis naar het ouderschap,  tijdens je zwangerschap, geboorte en de periode na de geboorte.

Ik zorg ervoor dat je weet wat je kunt verwachten en heb tips en trucs om toe te passen. Je hebt 1 jaar toegang tot alle informatie en je kunt me altijd vragen stellen in de privé FB Group.

Daarnaast is er 5 keer online een meeting waar we je vragen kunt stellen, zorgen kunt uitspreken, grappige zwangerschapanekdotes kan delen enz. Juist de combinatie van alle informatie ten alle tijde beschikbaar met daarnaast persoonlijke begeleiding in de meetings zorgt ervoor dat je vol vertrouwen je bevalling in gaat. 

Ik ben er voor je

Wat kan ik voor jou betekenen!

Ik geef je alle kennis die je nodig hebt om hele proces rond geboorte duidelijker en vertrouwd voor je te maken in plaats van eng en overweldigend. Kennis is macht en als je weet wat je kunt verwachten, kun je je op je gemak voelen wanneer je je baby in deze wereld verwelkomt

Ik geef bewezen ademhalings- en ontspanningstechnieken die tijdens de bevalling kunnen worden toegepast. Als je gaat bevallen, weet je precies wat je moet doen en hoe je het moet doen, wat voor jouw werkt.

Ik geef ook tips en trucs voor de partner zodat zij jouw nog beter kunnen ondersteunen.

Mindset- en visualisatieoefeningen helpen je om angst te vervangen door vertrouwen in je eigen kracht.

Jouw vertrouwen en ontspannen benadering zorg voor een bevalling waar je met een goed gevoel op terug kan kijken of je nu in het ziekenhuis, het geboortecentrum of thuis bent.

Ik kan je geboorte niet voor je plannen; je baby zal dat doen als hij besluit dat het tijd is

Ik kan je wel helpen om je voor te bereiden en ervoor zorg dragen dat je met een positief gevoel je bevalling in gaat.

Wat brengt de cursus jou!

Leren luisteren naar je lichaam

Je herkent de signalen die je lichaam je geeft. Je weet hoe je gedachten je lichaam kunnen stimuleren. Je bent je ervan bewust dat lichaam en geest samenwerken tijdens je geboorte.

We hebben samen oefeningen gedaan om nog beter naar je lichaam te leren luisteren. We werken aan positieve gedachten en beperkende overtuigingen.
Je bent fysiek en mentaal klaar om je bevalling in te gaan.

Je hebt vertrouwen

De bewuste bevalling is meer dan alleen een zwangerschapscursus.

Hiermee kun je je self-love laten groeien, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Het maakt je bewust van je lichaam en hoe je trots op jezelf kunt zijn.

Je zult je zo goed voelen over jezelf en je lichaam. Je bent klaar om je baby te verwelkomen

Je kunt ontspannen

Tijdens je hele zwangerschap kun je momenten van spanning hebben, je gestresst voelen of overweldigd zijn. Sommige ademhalingstechnieken werken heel goed om op dat moment weer in balans te komen. Bovendien geef je je lichaam en baby extra zuurstof.

Je weet precies wanneer je ontspannen bent of wanneer je gestresst bent. Je hebt geleerd om naar je lichaam te luisteren en je weet wat je lichaam nodig heeft.

Meerdere ontspanningsoefeningen zijn  beschikbaar. Dit zijn bewezen oefeningen. Ontspannen is de sleutel tot bevallen. Hoe meer je kunt ontspannen, hoe beter je open staat voor de geboorte van je kind.
Meer ontspanning betekent meer harmonie, energie en meer balans in je leven. Het betekent minder zorgen en twijfel en meer duidelijkheid en helderheid over wat jij echt wilt.

Jij weet wat je belangrijk vindt.

Je hebt een solide geboorteplan. Jij en je partner hebben inzicht gekregen in wat jullie belangrijk vinden tijdens de bevalling. Je kunt communiceren met de zorgverleners en de mensen die aanwezig zijn bij je bevalling om hen te informeren over jullie wensen.

Ik heb het geboorteplan met jou/jullie doorgenomen. We hebben alles besproken wat belangrijk kan zijn en waarin je keuzes kunt maken.
Je hebt een schriftelijk geboorteplan en ook een visueel geboorteplan om in uw ziekenhuistas te nemen.

Door een geboorteplan te maken, heb je inzichten gekregen en dit geeft jou en je geboortepartner meer zelfvertrouwen.

Je hebt alle informatie die je nodig bent

Na de cursus ben je goed op de hoogte van de mogelijkheden en risico’s. Je weet waar je de informatie kunt krijgen die je nodig hebt.

 

 

Je bent in staat om beslissingen te nemen op basis van kennis en je intuïtie. Je krijgt veel informatie over het geboorteproces. Hoe het fysiek werkt en wat jijzelf kunt bijdragen aan het vergemakkelijken van de bevalling. Met deze kennis kun je betere keuzes maken als de situatie vóór of tijdens de geboorte verandert.

 

 

Als je zwanger bent, tijdens je bevalling en in de periode na de bevalling, is het jouw verantwoordelijkheid om geïnformeerde beslissingen voor jouwzelf en je baby te nemen. Het is jouw wettelijke recht om toestemming voor zorg te geven of te weigeren.

 

Je bent op de hoogte van de ademhalingstechnieken

Je hebt de ademhalingstechnieken geoefend; je weet wat ademhalingstechnieken voor je kunnen doen. Welke methode je kunt gebruiken voor specifieke fasen in de bevalling.

Samen bespreken en oefenen we ademhalingstechnieken tijdens je zwangerschap. Van deze ademhalingstechnieken is bewezen dat ze vrouwen door de bevalling helpen. Wanneer je vroeg in je zwangerschap met deze ademhalingstechnieken begint, zal het een automatische reactie zijn als de bevalling begint.

Tijdens je hele zwangerschap kun je momenten van spanning hebben, je gestresst voelen of overdonderd zijn. Ademhalingstechnieken kunnen heel goed werken om op dat moment weer in balans te komen. Bovendien geef je je lichaam en baby extra zuurstof.

De cursus

✰  5 weeks cursus waarde € 250,-
✰  5  online groep gesprekken
      van 1 uur waarde € 500,
✰  Ademhalingstechnieken
  Ontspanningsoefeningen
  Postpartum periode
✰  Video’s over de zwangerschap, bevalling en daarna
✰  PDF’s downloads
Rebozo technieken waarde € 150,-
Prive FB groep voor al je vragen
1 jaar toegang
 
Total worth

$ 900,-

 

 Jouw  Investering

€298- 

 

Sommige verzekeraars vergoeden een deel van de cursus. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar. Ik ben een gecertificeerd SamenBevallen Cursusleidster en een kraamorganisatie.

Wat zeggen (oud) cursisten over mij!

Harriëtte Roerink

Ik heb de cursus als zeer prettig ervaren. Sandra heeft een nuchtere maar positieve kijk op de bevalling. Ondanks een vreselijke geboorte van mijn eerste kind, heb ik vertrouwen gewonnen en zal ik mijn tweede geboorte met vertrouwen tegemoet komen. Het materiaal dat ze behandelt is zeer compleet. Ook het contact met de andere student (en) in de masterclasses is erg leuk en waardevol. Bedankt Sandra!

Emma van de Berg

Sandra was het winnende lot voor ons. Door het volgen van de privécursus ervoer ik vrede en naderde ik vol vertrouwen mijn geboorte. Ze heeft me op een zachte en betrouwbare manier begeleid, maar ook mijn man, tijdens de bevalling. Dit gaf me vertrouwen tijdens mijn geboorte. Tijdens onze postpartumperiode gaf ze me veel vertrouwen als een beginnende moeder, door veel vragen uitvoerig te beantwoorden en door te laten zien dat ik het goed deed als moeder. Sandra is een waardevolle toevoeging in zo'n kwetsbare periode. Ze coördineert wat nodig is en kijkt naar wat goed is voor het hele gezin. En ze heeft humor en nuchterheid, ik wens veel nieuwe gezinnen zo'n boeiende metgezel voor een nieuw begin.

Nienke en Jasper Wever

De cursus maakte me bewust dat ik moet ontspannen tijdens de bevalling en dat je moet meegaan met de stroom. Het hielp me ook om aandacht te besteden aan mijn ademhaling tijdens de bevalling. Dit bracht me in mijn "bubbel". Ik wist dat natuurlijke geboorte mogelijk was na een keizersnede, maar door jou ontdekte ik ook dat je meer keuzes hebt dan je denkt. Heel erg bedankt Sandra. Ik had een 'droom'-geboorte

3 Redenen waarom Sandra van der Hooft diegene is die jouw kan helpen om je voor te bereiden op de bevalling en het moederschap.

Reden 1

Sandra werkt inmiddels 15 jaar in de Geboortezorg. Zij is een ervaringsdeskundige vanwege haar eigen zwangerschappen en bevallingen. En door haar werk als zwangerschapsdocent en kraamverzorgende heeft ze veel ervaring opgedaan.

Reden 2

Sandra heeft veel opleidingen gedaan om nog meer verdieping in bevallen, babies en moederschap te krijgen. In de cursus zal ze gebruik maken van alle kennis die ze in de loop van de jaren heeft verschaard.


Reden 3

De afgelopen 10 jaar zag ze een significante verandering in de geboortezorg. Vrouwen worden steeds onzekerder over natuurlijke geboorte. Angst komt steeds meer naar voren. Ze vindt dat betreurenswaardig en alle professionals moeten eraan werken, bevallen is een natuurlijk proces.

Haar missie is om het vertrouwen terug te geven aan vrouwen, dus natuurlijke geboorte is de standaard en geen medische geboorte.

Nog meer klanten....

Claudia Kapma

Sandra is een fijne en lieve verpleegster met veel kennis! Ze zorgde goed voor mij en mijn dochter tijdens de postpartum-periode, maar mijn man en zoon werden ook niet vergeten! Ze zorgde voor voldoende rust en regelmaat. Daarnaast heeft ze veel ervaring op het gebied van borstvoeding, dragen en verzorgen op een natuurlijke manier. Maar ze schuwt zeker andere manieren van zorg niet uit de weg! Ze volgt de visie van de familie zonder haar eigen te vermijden! We hebben veel goede tips van haar ontvangen die we nog steeds toepassen! We raden daarom Sandra zonder aarzeling aan!

Mirjam Craig

Sandra has a warm, personal and relatable style which feels very supportive while also conveying her extensive knowledge! For me practicing the breathing exercises became a part of a new pregnancy relaxation routine.  I feel empowered and can reflect on what I can do to override or navigate my birth-related fears and take control in certain situations. Joining the Natural Birth Experience is for you if you have prepared your hospital bag/home birth kit but need to work on getting your mind ready to bring new life into the world.Reflecting on the power of language to transform my thoughts/behaviours. It has a holistic/whole-person approach, supported by a warm facilitator and small group of like minded mums-to-be Thank you so much for your knowledge en trust.

inglika pendrova

Inglika Pendrova

Sandra has great knowledge and provides good tips to help you focus on your mind and body in a positive way in preparation for birth. The practical exercises especially the visualisation really helped me to think of birth as a positive and natural experience and brought positive beliefs into my mind. I will recommend you to go for it, because it will provide you a great mind frame and put your mind into ease about the birth of your child.  Thank You Sandra!

Meest gestelde vragen

Als jij je aangemeld en betaald hebt dan kun je direct starten.

De live gesprekken gaan via ZOOM dat is een platform voor videogesprekken. Hier kun je gratis gebruik van maken. Ik heb 5 herhalende live momenten met verschillende onderwerpen. Hier kun je gedurende het jaar aan deelnemen. 

Deze cursus is voor jou als;

 • je een bewuste en ontspannen bevalling wilt.
 • een bevalling waar je met een goed gevoel op terugkijkt
 • aan je overtuigingen wil werken
 • vol vertrouwen je bevalling in wil gaan
 • beslissingen vanuit kennis wil maken
 • Voorbereid wil zijn op wat er komt
 • Je gesteund wil voelen.
 • als je gezien en gehoord wil worden.
 • Jij je niet wil voorbereiden op je bevalling
 • je geen bewuste en ontspannen bevalling wil
 • Jij met alles eens bent wat de gynaecoloog en verloskundige je aanbiedt.
 • Je niet gezien en gehoord wil worden
 • je een medische bevallig wil (zonder medische reden)

Om heel eerlijk te zijn. Dat is nog nooit gebeurd en ik geef geen geld terug.

Ik ben er voor mijn klanten om ze op een persoonlijke manier te ondersteunen. zodat jij een positieve bevalling kan hebben.  Dit doe ik vol overgave dat is waarom ik geen geld terug geef.

Je kunt voordat jij je aanmeld voor de cursus wel een kennismakingsgesprek aanvragen. 

 

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de cursus. Vraag dit na bij jouw zorgverzekeraar. Ik ben een gecertificeerd SamenBevallen docent en een kraamorganisatie.

Lotus Kraamzorg

Hoofdkade 5

9524 PK Buinerveen

info@lotuskraamzorg.nl

06 -24134972

Kvk     01661036

KCKZ registratie 210755

IBAN: NL53INGB0754468461

AGB code: 33006401